3 dåliga presenter till Kineser!

Thu, 09/01/2014 - 15:52 By wenjun

I Sverige är alla presenter i grunden bra. Oavsett vad du ger, det är hjärtat bakom gåvan som betyder något. Det är inte samma i Kina. När det gäller den enorma befolkningen i Kina, människor ofta beter sig och talar indirekt för att undvika konflikter. Ge present har också blivit ett sätt att uttrycka dolda sinne. Vilket innebär att du i princip kan bedöma din relation med den personen genom att titta på den gåva du fått.

 

Kinesiska växte upp i denna kultur, de vet naturligtvis vad en bra gåva är. Men detta har dock orsakat många problem för utländska vänner. För internationella företag, föreslår vi att du rådfråga expert innan du ger presenter bort till kinesiska .

 

Här är tre mycket typiska saker du bör aldrig ge bort .

 

1 . Grön hatt. I Kina, "i grön hatt" indikerar detta mans fru eller flickvän har affären.

2 . Klocka. Uttalet av "ge klocka" är detsamma som "begrava en död man", vilket innebär att mottagaren förväntas dö snart.

3 . Ljus. I Sverige är ljus används varje dag som dekoration i huset. Men i Kina, är ljus används ofta i tempel och grav som ritual leveranser. Det är inte så trevligt att ge bort som present.

 

Comments

Submitted by Jiarui Hong on

I would also like to mention it's not recommended to use bells as present, due to the same reason as clocks :P

Submitted by Carina Strandberg on

Intressant, tänk vad mycket man inte vet men som man kan lära av att träffa och tala med människor med annorlunda bakgrund

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.